'een wereld zonder zorg'

Carlijn, Tim en Marlies krijgen van school een opdracht een presentatie te maken over de zorg. Leuk, denkt Carlijn, ze zou zelf wel in de zorg willen werken, haar opa zit namelijk ook in een zorgcentrum. Maar daar denken Marlies en Tim toch anders over. Tim is te druk met zijn games en hij vindt de zorg toch maar voor softies, en voor vrouwen.

En Marlies, die heeft het al moeilijk genoeg thuis. Maar wat is er toch aan de hand met Marlies? De laatste tijd is er niets meer aan met haar. Ze werkt zichzelf steeds meer in de problemen en Carlijn maakt zich zorgen. Ze probeert haar vriendin te helpen, maar waar Marlies mee zit is niet zomaar op te lossen. 

Tijdens het maken van de presentatie komen Tim en Carlijn er achter wat er met Marlies aan de hand is en ze beseffen dat de zorg toch dichterbij komt dan ze eerst hadden verwacht. Want wat zou er hun gebeuren als er geen zorg was? Ze stellen dan ook, “Je kunt alleen maar een zorgeloze wereld hebben, als er ook zorg is!” Hoe zijn ze daar achter gekomen? 

  • |
  • dit project is een initiatief van Venturaplus en wordt mede mogelijk gemaakt door Agis, de zorgverbeteraar